Over mij

Amikoo paarden Aglaia
respect en vertrouwen bij paarden

Mijn verhaal

Lead With Your Heart

Na enkele jaren op verschillende maneges en dressuurstallen gereden te hebben, verlangde ik met mijn eerste paard naar iets anders. Ik verslond gretig boeken en DVD’s, onder andere van Klaus Ferdinand Hempfling. Zijn focus op lichaamstaal opende voor mij een heel nieuwe wereld.

In 2010 kreeg ik de kans om een stage te volgen bij Susan Harden in Andalusië (Spanje). Bij haar leerde ik jonge paarden op een zachte en verantwoorde manier zadelmak maken. Mijn passie voor dressuur en klassieke rijkunst werden opnieuw aangewakkerd. Wat begon als een eenmalige stage tijdens een warme zomer, groeide uit tot een vriendschap en mijn jaarlijks wederkeren naar haar prachtige locatie om bij te leren.

Ook in België bleef ik druk in de weer. Ik volgde een 3-jaar durende opleiding acupressuur en shiatsu. Nadien schoolde ik mezelf ook nog bij in sportmassage en volgde ik een instructeursopleiding in de klassieke dressuur. Leren doe je een leven lang en ik ben er zeker van dat er nog opleidingen en workshops zullen volgen om mijn kennis en kunde verder te ontwikkelen.

Op basis van mijn opleidingen ontwikkelde ik mijn eigen manier van werken met paarden. Centraal daarin staan een zachte hand en aandacht voor energie en vertrouwen, maar ook duidelijke grenzen, respect en veiligheid.

Opleidingen

Acupressuur

Equina

Jonge paarden
horsemanship

Live & Breathe Horses

Dressuur
Grondwerk

Equus Universalis

Sportmassage

Massage Hippique

Mijn paarden

Verdi

Verdi is een 6-jarige PRE ruin. Ik kocht hem in Spanje toen hij 1,5 jaar was omdat ik graag een paard wou dat ik volledig van het begin zelf kon opleren. Ik heb hem onder het zadel gebracht toen hij 4 jaar oud was. Mijn ambitie is om hem uit te brengen op wedstrijd.

Xenia

Xenia is al lange tijd bij mij. Ik revalideerde haar na een diagnose hoefkatrol. Ik heb van haar enorm veel geleerd en werk nog af en toe met haar. Voor de rest staat ze samen met Walter op pensioen.

Nina

Nina is een 4-jarige PRE merrie. Ze komt van dezelfde fokker als Verdi. Nina is net zadelmak. Ik wou haar eigenlijk verkopen nadat ik haar opgeleid had, maar ze zal toch bij mij blijven. Ze is veel pittiger en sensibeler dan Verdi. Mijn ambitie is om met haar Working Equitation te doen... en wie weet ook wel een veulentje te fokken.

Volaora

Volaora is 10 jaar oud. Ze leefde lang in Spanje in een kudde als fokmerrie. Ze had zelden contact met mensen en toen ze verkocht werd naar een handelaar, zorgde enkele minder leuke ervaringen ervoor dat ze mensen niet echt meer vertrouwde. Na 2 jaar bij mij, hebben we al heel wat stappen vooruit gezet. We werken op dit moment vooral aan de longe.