Agenda

Lessen aan huis

Je kan bij mij terecht voor lessen aan huis van dinsdag tot zondag, telkens in de namiddag en avond. In deze lessen kunnen alle onderwerpen aan bod komen: van grondwerk tot zitlessen, dressuurwerk en gedragstraining.

Prijs: vanaf 50 euro.

Online cursus irt

IRT combineert gymnastiserend grondwerk met massage- en shiatsutechnieken. Daardoor is het een effectieve methode om paarden te helpen hun lichaam op een juiste manier te ontwikkelen.

Met deze online cursus kan je thuis met je eigen paard aan de slag. Ik sta je tijdens de cursus wekelijks bij met een online feedbackmoment.

Prijs: 150 euro.

BBB voor paarden

Deze 2-daagse workshop draait rond bewust bewegen en bodywork voor paarden. Je leert hoe je kan zien waar je paard moeilijkheden ondervindt in het werk. Vervolgens gaan we in op de spieren die hierbij betrokken zijn en hoe je die kan ondersteunen en ontspannen. Je kan enkel deelnemen met eigen paard. Maximum 5 deelnemers.
 
Prijs: 245 euro p.p.

Ruiterclinic:
Kracht, flexibiliteit en balans

Een clinic waar je door middel van ademhalingsoefeningen, stretches en lichaamswerk meer bewustwording ontwikkelt voor je lichaam en hoe je communiceert met je lichaam. Geen zweverig gedoe, wel praktische informatie om ten allen tijde te kunnen terugkeren naar een rustpunt van waaruit je beter en duidelijk communiceert. Maximum 5 deelnemers, kan met eigen paard.

Prijs: 270 euro p.p.

Basiscursus:
massage voor paarden

Tijdens deze cursus worden technieken uit acupressuur en sportmassage met elkaar gecombineerd. De eerste dag gaan we in op de technieken die gebruikt worden bij sportmassage. De tweede dag verkennen we acupressuur als behandelingstechniek en manieren om de twee methoden te combineren. 

Je kan deze dagen ook apart volgen. 

Prijs: vanaf 50 euro p.p.

Workshop:
hoefproblemen en hun effect op het paardenlichaam

Tijdens deze dag bespreken we samen met bekapper Wesley Decandt 3 hoefproblemen: 
HKO, laminitis en rotstraal.
Eerst wordt ingegaan op het functioneren van de hoeven en het effect van aandoeningen. Daarna gaan we in op hoe de rest van een paardenlichaam hierop reageert en compenseert. Tot slot bekijken we hoe je herstel kan bevorderen. 

Prijs 85€ p.p incl. naslagwerk

Workshop:
get your sh*t together

 Loop je al een hele tijd tegen dezelfde problemen aan? Zijn er dingen die je intussen uit de weg gaat omdat ze toch niet opgelost geraken? Wil je graag 2 dagen intensief aan de slag met je paard onder de juiste begeleiding? Dan is deze 2-daagse voor jou de ideale kans! Je krijgt verspreid over 2 dagen, 4 lessen met je paard en kan alle andere lessen en trainingen die dagen ook meevolgen. 
 
Prijs: 220 euro incl. verblijf paard
 
Leni Meerts
Leni Meerts
Read More
Aglaia heeft gouden handen en enorm veel kennis en ervaring. We waren opzoek naar een nieuwe therapeut om de paarden te behandelen. Dochter mocht proefkonijn zijn, want ook zij kampt met issues. Zij kon me feedback geven over de ervaring en was nooit eerder zo positief. We kunnen echt zeggen, na al heel wat verschillende behandelingen van verschillende mensen te hebben geprobeerd bij mens en paard, Aglaia is gewoon TOP!
Wesley De Candt
Wesley De Candt
Read More
Ik werk regelmatig samen met Aglaia bij speciale gevallen. Dit om paarden na een hoef probleem of aanverwanten terug beter in hun lichaam te krijgen. Altijd een vlotte samenwerking en goed werk.
Julie Van Vlasselaer
Julie Van Vlasselaer
Read More
Nowata heeft genoten van de behandeling! Door je goede zorgen elke dag heb ik een gelukkig paard 🙂
Susan Harden
Susan Harden
Read More
Aglaia is a talented therapist, the horses just love her openheartedness. She really understands what is involved in riding and educating horses and can combine this with her therapy to make it effective and long lasting.
Karin Elemans
Karin Elemans
Read More
Lieve Aglaia, via via kwam ik bij jouw mooie bedrijf Amikoo terecht. Ik was op zoek naar een plek waar Casalito in training kon, waar hij kon leren zonder dwang, waar hij niet opgesloten hoefde te worden en waar er voor de schermen hetzelfde getoond wordt als achter de schermen. In de zomer brachten we hem, mijn hart brak want ik liet mijn ‘ puppy achter’. Wat ik zocht, vond ik en meer dan dat. Wat ben je verschrikkelijk lief geweest voor Cas, al mijn zorgen waren compleet weg als ik filmpjes kreeg, foto’s zag en hem knuffelde. Jij ziet in hem wat ik zie en wat veel mensen niet zien. Wij zien een groot, stoeruitziend paard, met een peperkoeken hartje, een emmer die snel overstroomt, een paard wat geknuffeld wilt worden en het liefst op schoot kruipt, een paard wat door het vuur gaat voor je. Je hebt hem en mij ontzettend veel geleerd en daar ben ik je vreselijk dankbaar voor! Wat een geduld heb je gehad. Je bent een geweldig paardenmens, een stoere, hardwerkende en oprechte vrouw met een heerlijk gevoel voor humor! Je mag ontzettend trots zijn op jezelf! Heel erg bedankt voor je hulp en tot snel!
Lisa van der Klooster
Lisa van der Klooster
Read More
Aglaia werd ons aanbevolen door onze bekapper. Mijn zus en ik voelde direct een oprechte interesse vanuit Aglaia. Ze heeft naar ons geluisterd en Nox goed bekeken. Vervolgens heeft ze Nox behandeld en oefeningen meegegeven. We zagen direct duidelijk verschil! Nox kijkt nu zachter uit zijn ogen en zijn lichaam voelt minder gespannen. Nox is nu in staat meer lengte in zijn hals en rug te nemen waardoor hij beter over de rug gaat lopen. Momenteel zitten wij met Nox in een lastige fase. Hij heeft veel spanning in zijn lichaam, een disbalans in zijn hoeven (1 stijler hoefje) en hij is in de groei (mentaal en lichamelijk). Aglaia helpt ons Nox te begrijpen en geeft ons oefeningen die hem helpen. We zijn ontzettend blij met de ondersteuning van Aglaia, een aanrader voor iedereen💪🏼💙
Kelly Kells
Kelly Kells
Read More
Zo blij dat ik mijn paard bij Amikoo op training heb laten gaan! Had een getraumatiseerd paard dat nog eens heel sensibel is ook. En nu na 2 maanden tijd is mijn paard zo veranderd in de goede zin 😍 we hebben nog een lange weg te gaan maar met behulp van Aglaia heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt! Ben je zo dankbaar voor je werk, geduld, en het op mijn paard zijn eigen tempo te doen 🤗 ben je zo dankbaar! Voor mij nog maar 1 adres als het om training aankomt.. Amikoo! 😍
Wendy Van Langenhove
Wendy Van Langenhove
Read More
Heel fijne les grondwerk gehad met Aglaia! Longeren ging niet meer met mijn paardje... beetje heel koppig, hij zag er het nut niet meer van in, we zaten daar echt geblokkeerd! Aglaia stelt de juiste vragen, weet heel snel je paard te doorgronden en op die 3 kwartiertjes tijd echt gericht te werken op de problemen! Wij zijn opnieuw vertrokken met longeren, ik oefen verder op de juiste houding en weet nu hoe ik het minder saai kan maken voor mijn paard!
Misa Deurloo
Misa Deurloo
Read More
Superfijne plek, ontzettend lieve paarden en we hebben heel veel geleerd tijdens de cursus acupressuur en sportmassage. Aglaia doet alles met hart en ziel en dat geeft een fijn gevoel aan mens en paard!
Previous
Next